طرز تهیه پودر قند در خانه – تهیه پودر شکر در خانه

خمیر ترش - مایه خمیر
طرز تهیه خمیر ترش در خانه – طرز تهیه مایه خمیر
آوریل 4, 2020
خواص پیاز - خواص درمانی پیاز
انواع ماسک ها با پیاز برای تقویت موی سر – خواص پیاز برای تقویت موی سر
آوریل 5, 2020

طرز تهیه پودر قند در خانه 

پودر قند چیست:

پودر شکر یکی از مهم ترین و اصلی ترین مواد اولیه در تهیه کیک و شیرینی ها است. معمولا نمی توانید شکر را جایگزین پودر قن کنید. و کاربرد این دو با هم فرق دارد. پودر قند یا پودر شکر را می توانید اماده از فروشگاه خریداری کنید و یا در خانه خودتان تهیه کنید.

برای تهیه پودر شکر در منزل می توان از شکر معمولی استفاده کرد و در کمترین زمان پودر شکر تهیه نمود. البته پودر شکری که در خانه تهیه می شود با پودر شکرهای صنعتی متفاوت است؛ ولی میتوان با کمی تغییرات کیفیت مورد نظر را ایجاد نمود. پودر قند آماده ای که از بیرون تهیه میکنید ۳ تا ۵ درصد نشاسته ذرت دارد. پس فقط کافیست تا به پودر شکری که در منزل تهیه میکنید مقدار مناسبی نشاسته ذرت اضافه کنید.

با کوک استپز همراه باشید تا مراحل تهیه پودر شکر را در خانه به شما آموزش دهیم.

 

پودر قند - پودر شکر

تاریخچه قند

جالب است بدانید در حدود 1500 سال قبل ، هندیها با تبخیر عصاره حاصل از نیشکر ، قند خام تهیه می‌کردند. تقریبا هزار سال پیش ، مسلمانان روش تهیه قند را فرا گرفتند و بوسیله آنها این صنعت به ‌اروپا منتقل شد. قند ابتدا به منزله یک محصول تجملی و دارویی مصرف می‌شد و تنها در حدود 350 سال پیش ، کم‌کم قند جزو مواد غذایی درآمد. 

 

مواد و وسایل مورد نیاز برای تهیه پود قند در خانه:

برای تهیه پودر شکر از شکر یا  قند می توانید استفاده کنید. اگر از شکر دانه ریز استفاده کنید، پودر شکر در زمان کمتری آماده می شود.

کمی هم نشاسته ذرت نیاز هست.

برای تهیه پودر قند به آسیاب ، بلندر یا مخلوط کن نیاز دارید ، البته مخلوط کن باید قوی باشد و تیغه آن بزرگ باشد.

مراحل تهیه

گام ۱: ابتدا قند یا شکر را داخل مخلوط کن بریزید و با دور تند مخلوط کن قند یا شکر خود را به صورت پودر در آورید.

گام۲: وقتی نیمی از شکر پودر شد دستگاه را خاموش کنید و شکر را داخل دستگاه را هم بزنید. می توانید دستگاه را تکان دهید یا با قاشق شکر و پودر شکر را مجدد مخلوط کنید تا تمام ذرات شکر، پودر و یکدست شود. 

گام ۳: دوباره دستگاه را روشن کنید تا شکر را پودر کند. چند بار این کار را تکرار کنید تا شکر یا قند به خوبی نرم شود.

برای اینکه بدانید آیا نرمی پودر قند مناسب هست یا نه، کمی از پودر شکر را در دستان خود بگیرید و بین انگشتانتان حرکت دهید. اگر دانه های زبر احساس نکردید پودر شکر کیفیت مناسبی دارد؛ اما اگر بافت زبر بود مجدد شکر را با دستگاه پودر تر و نرم تر کنید.

گام ۴ : برای اینکه پودر قند شما مانند پودر قند آماده بیرون شود به ازای یک کیلو شکر یا قند، 30 گرم از آن را کم کرده و به جای آن ۳۰ گرم نشاسته ذرت اضافه کنید. سپس دوباره آسیاب یا مخلوط کن را روشن کرده تا به خوبی با پودر قندتان ترکیب شود.

گام ۵ : با استفاده از یک صافی ریز پودر شکری که تهیه کردید را الک کنید تا مطمئن باشید پودر شکر نرم و خوبی دارید و اگر دانه های درشت دارد جدا شود.

گام 6 : پودر شکر را در ظرف تمیز و خشک بریزید و درب آن را به خوبی ببندید. پودر شکر نباید در محیط مرطوب باشد.

تفاوت پودر قند و شکر

 تفاوت شکر و پودر قند در شیرینی پزی این است که پودر شكر بسيار نرم تر از شكر دانه ريز است.

 دیگر تفاوت پودر قند با شکر آن است که پودر قند به دليل اندازه ريز ذراتش به راحتي و در هر دمايي با آب يا روغن مخلوط مي شود و در تهيه انواع آيسينگ ها (روکش)، خمير فوندانت و … كاربرد دارد. به همین دلیل برخی افراد معتقدند چيزي كه ما در منزل از پودر كردن شكر يا خرده هاي قند تهيه مي كنيم، در واقع شكر بي نهايت ريز است و نمي تواند به جاي پودر قند مورد استفاده قرار گيرد.
نشاسته ذرت براي جلوگيري از كلوخه شدن به پودر قند اضافه مي شود و در بافت شيريني ها تاثیر دارد. متاسفانه در كشور ما اين نكته رعايت نشده و در اغلب موارد (به ويژه در مورد پودر قندهاي فله اي ) شكر يا خرده هاي قند به تنهايي و بدون افزودن نشاسته ذرت پودر مي شود كه مشكلاتي به ويژه در پخت شيريني هاي كره اي ايجاد مي كند و باعث وا رفتن اين شيريني ها در فر مي گردد. همچنين اين پودر قند الك نشده و داراي ذرات درشت شكر يا قند نيز مي باشد. بنابراين حتما قبل از استفاده، پودر قند خود را الك كنيد.

در صورتي كه شما پودر قند فله اي و غير كارخانه اي استفاده مي كنيد و مطمئن هستيد كه به آن نشاسته ذرت اضافه نشده است، بايد 3 تا 5 درصد آن را با نشاسته ذرت جايگزين نماييد تا به ويژه در تهيه شيريني هاي كره اي یا شیرینی هایی که در دستور پختشان پودر قند دارند، مشكلی به وجود نیاید. يعني به ازاي هر یک کیلوگرم پودر قند خالص ، 30 تا 50 گرم از آن برداشته و 30 تا 50 گرم نشاسته ذرت را با آن مخلوط کنید. با جايگزين كردن مقداري از شكر موجود در دستور شيريني هاي حاوي شكر، با همان مقدار پودر قند، به دليل وجود نشاسته ذرت خمير انسجام بيشتري پيدا كرده و شكل خود را بهتر حفظ مي كند.
به همین دلیل نمي توان از پودر قند بجای شکر در کیک استفاده کرد. با توجه به ویژگی هایی که در فرق شکر و پودر قند ذکر شد، از نظر کاربردی نیز فرق پودر قند و شکر این است که پودر قند بیشتر در کاپ کیک ها استفاده می شود به این دلیل که سبب نرمی شیرینی می شود
اما از شکر به دلیل خشک و ترد کردن بیشتر در بیسکویت ها و شیرینی های خشک استفاده می شود.

چند نوع شیرینی که با پودر قند درست می شوند و دستور پختشان در کوک استپز وجود دارد:

شیرینی پفکی ساده و خوشمزه با زرده تخم مرغ

قرابیه یونانی با گردو

نظراتتان را برای ما بنویسید. ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال نمایید.
پودر قند - پودر شکر
 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت