نان اسفناج از آن غذاهایی است که نمیدانم واقعا اسمش چیست. من ابتکاری این دستور پخت را درست کردم و برایتان مینویسم. اما شاید این غذای محلی جایی باشد که من نمیدانم. اما به هر حال بسیار خوشمزه و خوش خوراک است.
حتی برای کسانی که اسفناج دوست ندارند، دلپذیر خواهد بود. اولین بار که این را درست کردم زمانی بود که علاقهای به اسفناج نداشتم. در اصل آن روز میخواستم کلوچه خرمایی درست کنم. اما مقداری اسفناج داشتیم که گذاشتم میان خمیر و این شد که میبینید.
برای خمیر این نان از هر نوع نان یا خمیر پیتزایی که در پخت آن مهارت دارید، میتوانید استفاده کنید. اما این خمیر هم بسیار ساده است.
همراه کوک استپس باشید با آموزش نان اسفناج خوشمزه
گام ۱: یک قاشق چایخوری مایه خمیر را با یک قاشق چایخوری شکر و دو قاشق غذاخوری آب مخلوط میکنیم و چند دقیقهای کنار میگذاریم تا عمل آید. پس از ده دقیقه باید پف کند. اگر پف نکرد مایه خمیر عمل نمیکند و نباید در خمیر استفاده شود.
درست کردن خمیر
گام ۲: یک و نیم لیوان آرد را الک میکنیم. سپس نصف قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم.
گام ۳: مایه خمیرعمل آمده را اضافه میکنیم. اگر مطمئن هستید که مایه خمیرتان عمل میآید، میتوانید بدون انجام گام ۱ ، مستقیم مایه خمیر خشک را به آرد اضافه کنید.
گام ۴: سپس آب را کم کم به آرد اضافه میکنیم تا خمیر شل نشود. سپس روغن زیتون یا روغن مایع را به خمیر اضافه میکنیم.
گام ۵: با دست خمیر را ورز میدهیم. تا جایی که به دست نچسبد. کمی میتوانید آرد اضافه کنید. اما توجه کنید زیاد آرد اضافه نکنید تا خمیر سنگین نشود.
گام ۶: بعد اینکه خمیر دیگر به دستتان نچسبید. ظرفی را چرب کنید. خمیر را در ظرف قرار دهید . روی ظرف را با سلفون یا پارچهای که کمی نمدار کردهاید بپوشانید و بگذارید ۴۵ دقیقه استراحت کند.
گام ۷ : بعد ۴۵ دقیقه که حجم خمیر دو برابر شد، آماده درست کردن نان است.
در حین اینکه خمیرمان آماده میشود مواد میانی نان را آماده می کنیم.
گام 8: اگر دوست دارید پیاز اضافه کنید؛ پیاز را نگینی خرد کنید و سپس در مقدار خیلی کمی روغن سرخ کنید.
گام 9: اسفناجها را خرد می کنیم. پس از آنکه پیازها طلایی شدنداضافه میکنیم.
گام 10: کمی که نرم شد سیر یا پودر سیر، نمک، فلفل و زرجوبه را اضافه میکنیم.
گام 11: مواد آماده شده را کنار میگذاریم.
گام 12: خمیر آماده شده را چونه می گیریم در اندازههای دلخواه .
گام 13: سینی فر را یا ماهیتابه را چرب می کنیم. داخل خمیرمان مقداری از مواد اسفناج و پنیر پیتزا میریزیم و گرد میکنیم و داخل سینی یا ماهیتابه که چرب کردیم قرار میدهیم.
گام 14: یک تخم مرغ را در ظرفی بشکنید و هم بزنید. ( میتوانید تنها از زرده استفاده کنید یا زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید.) سپس روی نانها بمالید و روی آن کنجد بریزید.
گام 15: سینی فر را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه به مدت نیم ساعت قرار میدهیم. توجه کنید اگر نانتان را در ماهیتابه میپزید، بعد آنکه زیر نانها رنگش عوض شد. نان اسفناجها را برگردانید تا روی دیگر نان هم بپزد.
من این نان را با سس تند خیلی دوست دارم شما با هر سسی که دوست دارید میل بفرمایید.
در روزهای بعد یک روش بسیار راحتتر دیگر برای پخت نان اسفناج برایتان میگذارم مخصوص کارمندان.
فیلمی از مراحل تهیه نان اسفناج برایتان تهیه کردهایم. میتوانید ببینید.
همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
عکاس میترا قربانی
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
در انتها فیلمی را که از مراحل تهیه نان اسفناج برایتان تهیه کردیم را ببینید.
آرد یک و نیم لیوان دستهدار فرانسوی
روغن مایع یا روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
مایه خمیر یک قاشق چایخوری
شکر یک قاشق چایخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
آب سه چهارم لیوان
اسفناج مقداری که دوست دارید
سیر دو حبه (یا پودر سیر نصف قاشق چایخوری)
نمک
فلفل
زردچوبه
پیاز یک عدد کوچک
پنیر پیتزا
دیدگاه بگذارید