طرز تهیه خمیر ترش در خانه – طرز تهیه مایه خمیر

پنکیک
طرز تهیه پنکیک – یک صبحانه یا میان وعده ساده و خوشمزه
آوریل 3, 2020
پودر قند - پودر شکر
طرز تهیه پودر قند در خانه – تهیه پودر شکر در خانه
آوریل 4, 2020

طرز تهیه خمیر ترش در خانه - طرز تهیه مایه خمیر

برای تهیه نان و کلوچه خوشمزه اگر از خمیر مایه یا همان خمیر ترش استفاده کنید بسیار بهتر از تهیه نان بدون خمیر مایه خواهد بود.

خمیر ترش باعث خوشمزه تر شدن نان می شود .و همچنین باعث می شود نان بافت زیبایی داشته باشد. همچون نان های حجیم.

چیزی که باعث ترش شدن خمیر می شود مخمرها هستند. مخمرها در همه جا وجود دارند. در هوا، روی سطوح، روی پوست شما و ... . ما از این مخمرها کمک میگیریم برای بهتر شدن طعم و مزه نان هایمان.

در قدیم که پودر خمیر مایه فوری وجود نداشت با این روش آن را درست میکردند. نانی که با این مایه خمیر درست می کنید طعم و مزه نان های قدیمی را می دهد. همچنین برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند.

در این پست از کوک استپز میخواهیم نحوه درست کردن خمیر مایه ترش را آموزش دهیم.

این خمیر ترش بسیار ساده و راحت است. این مایه خمیر بدون هیچ گونه افزودنی تهیه می شود.

مایه خمیر ترش اگر به صورت طبیعی درست شود طعم بسیار خوبی به نان ها و کلوچه هایی که درست میکنید میدهد. نانی که از این خمیر مایه درست می کنید قطعا کیفیت و طعم بهتری خواهد داشت.

خمیر ترش - مایه خمیر

زمان مورد نیاز برای تهیه خمیر ترش طبیعی

برای تهیه خمیر مایه طبیعی ۶-۷ روز زمان لازم هست.

مواد مورد نیاز

در این روش از تهیه مایه خمیر که ساده ترین روش آن است، تنها به دو ماده نیاز داریم.

  • آب  ۴۵ میلی لیتر
  • آرد ۳۰ گرم
  • ظرف شیشه ای

نکته: بهتر است از آرد سبوس دار استفاده کنید.

طرز تهیه 

آرد و آب را در ظرف شیشه ای ریخته خوب هم میزنیم اگر خمیر سفت بود یک قاشق غذا خوری دیگر آب اضافه کنید.

روز اول : مقدار ۳۰ گرم آرد  را در یک شیشه درب دار ریخته و مقدار ۴۵ میلی لیتر آب به آن اضافه میکنید.

پس از اضافه نمودن آب، آنها را به خوبی با هم ترکیب کنید. مواد باید مانند ماست تقریبا سفت باشد. سپس درب را روی شیشه بگذارید ولی کامل نبندید تا کمی هوا رد و بدل شود و سپس شیشه را در فضای آشپزخانه که دمای آن معمولا ۲۵ درجه هست بگذارید.

در روز اول دو مرتبه در طول شبانه روز آن را هم بزنید.

نکته : در ابتدا اگر دیدید که خمیر خیلی سفت است در حد ۵ میلی لیتر (چند قطره) آب به آن اضافه کنید و هم بزنید.

روز دوم : مجددا ۳۰ گرم آرد و ۴۵ میلی لیتر آب به همان مخلوط قبلی درون شیشه اضافه کنید و خوب به هم بزنید و درب شیشه را فقط روی آن بگذارید آن را بنبندید.

روز سوم تا ششم: :  مراحل روز دوم را تکرار کنید. البته اول آرد را اضافه کنید و هم بزنید. اگر مایه خمیرتان سفت بود آب اضافه کنید.

در  روز هفتم شما یک خمیر ترش فوق العاده کش دار  و خوشبو خواهید شد .

 

نکات تهیه خمیر مایه ترش:

اگر خمیر مایه آماده شده بیش از حد نیاز شما بود می توانید آن را درون یک یا چند ظرف دربسته ریخته و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید. دفعات بعد برای تهیه نان می توانید از آن استفاده کنید.

میتوانید برای اولین بار با یک قاشق آرد شروع کنید. و هر روز فقط یک قاشق آرد به آن اضافه نمایید.

 

براتون فیلم از مراحل تهیه خمیر ترش تهیه کردیم که می تونید ببینید.

https://cooksteps.ir/wp-content/uploads/2020/04/Untitled-Projectd37cfd.autosave1080-1920.mp4

یک نوع نان ساده را در پست پخت نان خانگی بسیار ساده یاد بگیرید.

نظراتتان را برای ما بنویسید. ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال نمایید.
خمیر ترش - مایه خمیر
خمیر ترش - مایه خمیر
خمیر ترش - مایه خمیر
 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت