آیا شما هم به پختن نان علاقه دارید؟ اگر پختن نان را تجربه نکردید به شما پیشنهاد میکنم برای یک بار هم که شده آن را امتحان کنید. مطمئنم بعد از یک بار پختن نان، به پختن نان خانگی علاقمند می شوید.
در این پست میخواهیم یک نان ساده و خانگی را در کوک استپز به شما آموزش دهیم. بعضی فکر می کنند پختن نان خیلی سخت است. یا احتیاج به تنور و فر دارد. اما به شما نشان میدهیم که اصلا این طور نیست. بهتر است از یک نان ساده شروع کنید.
نانی که به شما آموزش میدهیم با کمترین مواد بدون فر و راحت تهیه میشود. حتی میتوانید با اضافه یا تعویض مواد اولیه طعمهای مختلفی را امتحان کنید.
نانی که در این پست از کوک استپز یاد میگیرید میتواند پایهای برای سایر نانها باشد. پس آماده شوید تا یک نانوایی در آشپزخانهتان راه بیاندازید.
پخت نان در خانه علاوه بر اینکه میتواند یک سرگرمی برای شما باشد.
توجه کنید منظور از قالب در این دستور پخت لیوان فرانسوی دسته دار است.
گام ۱: برای عمل آمدن مایه خمیر ابتدا اقاشق چایخوری مایه خمیر را با یک قاشق چایخوری شکر و یک قاشق چایخوری نمک ترکیب کرده روی آن کمی آب ولرم میریزیم و در جای گرم قرار میدهیم تا پف کند.حدود ۱۰ دقیقه کافیست.
گام ۲ : ۲ لیوان آرد را در کاسه ای الک کرده. اگر دوست دارید نانتان زرد باشد. یک قاشق چایخوری زرد چوبه به همراه آرد الک کنید.
گام ۳ : وسط آرد را گود میکنیم و روغن و پایه خمیر که در گام ۱ آماده کردیم را در آن میریزیم.کمی با آرد مخلوط میکنیم.
گام ۴ : سه چهارم پیمانه آب ولرم را کم کم اضافه میکنیم و با آرد ترکیب میکنیم. و خوب ورز میدهیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد. هنگام ورز دادن بهتر است دستتان چرب باشد. اگر به دستتان میچسبد میتوانید کمی آرد اضافه کنید.
گام ۵ : خمیر را در همان کاسه بگذارید رویش را بپوشانید و ۴۵ دقیقه به خمیر فرصت دهید تا استراحت کند. حجم خمیر دو برابر می شود . اگر هم نشد نگران نباشید.
گام ۶ : داخل یک سینی بزرگ آرد بپاشید . خمیر را از ظرف در آورید و روی سینی کمی ورز دهید. و به چند قسمت تقسیم کنید در اصطلاح چونه بگیرید.
گام ۷ : دوباره در سینی کمی آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر را نازک کنید.
گام ۸: یک ماهیتابه روی اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس خمیرهایی که باز کردید را یکی یکی در ماهیتابه بگذارید تا بپزد. وقتی زیر آن پخت برگردانید تا روی نان هم بپزد .
گام ۹ : بعد آنکه دو روی نان پخته شد، نانها را لای دستمال بگذارید تا خشک نشوند.
• مایه خمیری خوب است که به هنگام عمل آمدن دو برابر شود؛ اما اگر اینطور نشد مشکلی نیست. مایه خمیری هم که ما استفاده کردیم خوب به عمل نمیآید ولی موقع پخت مشکلی ندارد.
• ماهیتابه را از قبل گرم کنید بعد خمیر را در آن قرار دهید.
• در زمان پخت در ماهیتابه را روی آن قرار دهید. هر از گاهی زیر نان را نگاه کنید رنگ آن تغییر کرد پخته و میتوانید آن را برگردانید.
• زرد چوبه سلیقه ایست میتوانید نزنید
• میتوانید از ادویه های دیگر هم داخل نان استفاده کنید
• روی نان میتوانید کنجد بپاشید. وقتی خمیر را باز کردید کنجد روی آن بپاشید.
• اگر دوست دارید نان شیرین داشته باشید موقع درست کردن خمیر به آن شکر هم اضافه کنید.
امیدواریم این نان را درست کنید و لذت ببرید.
نظراتتان را برای ما بنویسید. ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال نمایید. پودر خمیر مایه ۱ قاشق چایخوری
شکر ۱ قاشق چایخوری شکر
نمک ۱ قاشق چایخوری شکر
آرد ۲ پیمانه
آب ولرم سه چهارم پیمانه
روغن ۲ قاشق غذا خوری
زرد چوبه دلخواه ا قاشق چایخوری
دیدگاه بگذارید