شاید یکی از اصلیترین وسایل مورد نیاز در این شیرینی قالبهای آن باشد. اگر برای اولین بار است میخواهید نان پنجرهای بپزید، و هنوز قالب نخریدهاید. بهتر است قالبی تهیه کنید که سادهتر باشد. یعنی طرح و نقش ریز نداشته باشد. قالبهایی که برای تهیه نان پنجرهای استفاده میشوند آهنی یا از جنس برنجی است که دارای یک بدنه طرحدار و دسته بلند آهنی میباشد. اگر مواد لازم شیرینی را دارید اما قالب برای شیرینی پنجره ای ندارید و وقت یا حوصله اینکه برای خرید قالب بیرون بروید را ندارید، میتوانید از ظرف سس استفاده کنید. میتوانید مایع شیرینی را در ظرف سس ریخته و با کمک آن در روغن بریزید . شکل شیرینیها مثل زولبیا می شود.
خوب حالا به سراغ مواد لازم برای تهیه نان پنجرهای می رویم. توجه کنید منظور از قالب در این دستور پخت لیوان فرانسوی دستهدار است.
تخم مرغ ۳ یا ۴ عدد
آرد قنادی ۱ پیمانه
نشاسته گل (گندم) یک دوم پیمانه
گلاب یک سوم پیمانه
شیر دو سوم پیمانه
وانیل کمی
پودر قند برای روی شیرینی
اگر آرد قنادی نداشتید از آرد نانوایی هم میتوانید استفاده کنید.
مرحله ا : نشاسته را با گلاب و شیر مخلوط میکنیم و آنقدر هم میزنیم که نشاسته کاملا در شیر حل شود.
مرحله ۲ : نوک قاشق چایخوری وانیل اضافه میکنیم.
مرحله ۳ : تخم مرغها را یکی یکی اضافه میکنیم . با همزن دستی خوب هم میزنیم تا یکدست شود و تخم مرغ کاملا در شیر باز شود.
مرحله ۴: آرد را الک کرده و کم کم به مایع اضافه می کنیم و هم میزنیم.
مرحله ۵ : بعد که مایع یکدست شد آن را از صافی رد میکنیم. تا مطمئن باشیم کامل یکدست شده . (میتوان این مرحله را انجام نداد)
مرحله ۶ : در یک ماهیتابه ترجیحا گود روغن بریزید و بگذارید خوب داغ شود. حواستان باشد که روغن باید روی شیرینی را بپوشاند تا هم شیرینی یکدست سرخ شود و هم شیرینی به راحتی از قالب جدا شود.
مرحله ۷ : قالب شیرینی را ابتدا در روغن قرار دهید تا داغ شود. اگر قالب را گرم نکنید مواد به قالب نمی چسبد.
مرحله ۸ : قالب را درون مواد شیرینی بزنید، توجه کنید که مواد روی قالب را نپوشاند. اگر قالب را کامل در مایع شیرینی فرو کنید و کل قالب را بپوشاند، شیرینی از قالب جدا نمیشود. پس یکی دو میلیمتر از بالای قالب را در مواد نزنید.
مرحله ۹ : سپس قالب که به مواد زده اید را داخل روغن بزنید. چند لحظه داخل روغن نگه دارید. سپس قالب را تکان دهید تا شیرینی از قالب جدا شود.
مرحله ۱۰ : دو روی شیرینی را سرخ کنید. البته نگذارید خیلی رنگشان تغییر کند. ممکن است مزه سوختگی بگیرد اگر خیلی سرخ کنید.
مرحله ۱۱ : بعد از سرخ شدن، شیرینیها را روی دستمالی قرار داده تا روغن اضافه آنها گرفته شود.
بعد از خنک شدن شیرینیها، روی آنها مقداری پودر قند بپاشید. اگر دارچین یا هل دوست دارید، میتوانید همراه پودر قند مقداری دارچین هم روی شیرینیها بپاشید. برای تزئین از پودر پسته هم میتوانید استفاده کنید.
• قالب باید در روغن شناور باشد.
• حواستان باشد قبل از هر دانه شیرینی قالب را در روغن گرم کنید بعد به مواد بزنید.
• موادتان را هر از گاهی هم بزنید تا آرد و نشاسته ته نشین نشوند.
• اگر دوست داشتید رنگ شیرینیها زرد شود، کمی زعفران به مواد شیرینی پنجره ایتان اضافه کنید.
میتوانید از همین دستور پخت به جای شیرینی برای میان وعده استفاده کرد. گلاب را حذف کنید و به آن مقداری نمک زده و با ادویه طعم دارش کنید. اگر فلفل دوست دارید فلفل بزنید . یا پودر سیر و ... برای یک دور همی بسیار لذت بخش میشود.
ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال نمایید. تخم مرغ ۳ یا ۴ عدد
آرد قنادی ۱ پیمانه
نشاسته گل (گندم) یک دوم پیمانه
گلاب یک سوم پیمانه
شیر دو سوم پیمانه
وانیل کمی
پودر قند برای روی شیرینی
دیدگاه بگذارید