رزماری گیاهی چندساله و معطر است؛ که برگهایی سوزنیشکل و همیشه سبز دارد. رزماری بومی منطقهٔ مدیترانه است. گلهای آن در رنگهای گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی میرویند.
رزماری میزان بالایی آنتی اکسیدان دارد؛ که میتواند به مبارزه با باکتریها و سرطان کمک کند.
رزماری دارای خواص بیشماری است. از جمله خواص آن توانایی تقویت حافظه، بهبود خلق و خو، کاهش التهاب و سم زدایی بدن است.
رزماری حاوی ترکیباتی به نام «کولین» است که چربی های کبد را کنترل میکند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
دمنوش و چای رزماری ضد سرطان و ضد استرس است و به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی و آبرسان پوست و مو عمل میکند.
از رزماری می توان به صورت :
استفاده نمود.
از برگهای تازه و خردشده رزماری به دلیل داشتن اسانس معطر و روغن فرار در سالاد و در تهیه انواع غذاها و خوراکهای مرغ و ماهی و گوشت استفاده میشود. پودر برگهای خشکشده اکلیل کوهی یا رزماری به تنهایی یا همراه با سایر ادویه به عنوان چاشنی برای خوش طعم کردن غذاها و همچنین انواع سالاد به کار میرود.
رزماری دارای خواص درمانی بسیاری است برای اطلاع از خواص رزملری در ادامه همراه کوک استپس باشید.
طبع رزماری گرم است. این گیاه از طیف وسیعی از روغنها، فنولیک اسیدها و فنولیک دیترپنها تشکیل شده است.رزماری دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی قوی و همچنین دارای خاصیت آرامش بخش است. حتی بو کردن این گیاه هم میتواند تأثیر آرامبخشی داشته باشد.
چای و دمنوش رزماری برای زیبایی و سلامت پوست و مو استفاده می شود. رزماری دارای آنتی اکسیدان است و به عنوان یک آبرسان طبیعی برای پوست عمل میکند، این گیاه همچنین یک ضد آفتاب طبیعی است که مانع از سرطان پوست میشود. درواقع عصاره رزماری پوست را از آسیبهای uv محافظت میکند. پس از دمنوش رزماری غافل نشوید
اگر پوست سر شما به دلایل مختلف از جمله رنگ کردن مو یا استفاده از شامپوهای نامناسب، دچار حساسیت شده است، می توانید از عصاره و دمنوش رزماری استفاده کنید. رزماری همچنین باعث تقویت و رشد موها میشود. برای تقویت موی سر و ابرو و درمان ریزش مو میتوانید از عصاره رزماری استفاده کنید.
برای داشتن دندان ها و لثه های سالمتر از عصاره رزماری استفاده کنید. عصاره رزماری خاصیت ضد التهابی دارد و مثل یک دهانشویه ضد میکروب طبیعی عمل میکند. برای رعایت بهداشت دهان و دندان خود میتوانید از عصاره این گیاه ( بعد از مسواک زدن ) استفاده کنید.
این گیاه ضد سرطان است. رزماری به دلیل داشتن میزان بالای آنتی اکسیدان ها رشد سلولهای سرطانی را متوقف میکند؛ و برای جلوگیری از سرطان بسیار موثر است.
از رزماری در طب سنتی برای درمان دردهای قاعدگی استفاده می شود. همینطور برای درمان عفونت های ادراری و مثانه بسیار موثر است.
چای و دمنوش رزماری شما را لاغر میکند. خاصیت ضد هیپروگلیسمی و ضد التهابی موجود در گیاه رزماری باعث چربی سوزی و کاهش وزن میشود. اگر قصد لاغر شدن دارید، این دمنوش را در برنامه و رژیم لاغری خود بگنجانید.
گیاه رزماری سلامت قلب شما را تضمین میکند. آنتی اکسیدان های موجود در رزماری باعث بهبود گردش خون و رفع گرفتگی عروق خونی میشود؛ درنتیجه شما قلب سالمتری خواهید داشت.
گل و برگ های گیاه رزماری خاصیت ضد آلزایمری دارد. رزماری باعث تقویت حافظه و افزایش قدرت تمرکز میشود. یونانیان باستان از این گیاه برای کمک به حافظه (تقویت حافظه) و تحریک مغز استفاده میکردند. این گیاه حاوی مواد و روغنهای ضروری است که به افزایش قدرت حافظه و تمرکز ذهن کمک میکند.
همچنین رایحه درمانی با برگ ها، گل و روغن رزماری باعث بهبود عملکرد حافظه و مغز میشود.
رزماری حاوی ترکیبات کولین است. این ترکیبات چربی کبد را کنترل می کند. هم چنین دارای خاصیت ضد التهابی قوی است که میتواند سموم کبد را دفع کند. از رزماری به عنوان یک سم زدای طبیعی برای بدن استفاده می شود.
برای آرامش اعصابتان می توانید از دمنوش رزماری استفاده کنید. حتی عطر و رایحه این گیاه هم برای تمدد اعصاب و آرامش بسیار موثر است.
علاوه بر دمنوشهای آویشن و پونه و ... که برای درمان سرماخوردگی بسیار موثر هستند؛ رزماری هم میتواند در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا موثر باشد.
در هنگام سرما خورگی، برای درمان سرفههای مداوم می توانید از دمنوش رزماری استفاده کنید.
پماد رزماری یا جوشانده این گیاه دردهای مفصلی از جمله آرتروز و نقرس را درمان میکند. این گیاه با کاهش آسیب اکسیداتیو مفاصل و بافتهای اطراف از پیشرفت آرتروز روماتوئید جلوگیری میکند.
می توانید این گیاه را داخل گلدان بکارید و پشت پنجره آشپزخانه یا در بالکن خانه نگهداری کنید. و هنگام طبخ غذا یا سالاد از آن به صورت تازه استفاده کنید.
برای کاشت آن هم می توانید نشای آن را تهیه کنید و هم خودتان میتوانید یکی از ساقه های محکم و نسبتا قدیمی رزماری را چیده یک هفته در آب قرار دهید (ساقه های سبز ریشه نمی زنند). بعد یک هفته ریشه می زند. وقتی ریشه زد آن را در خاک بکارید. اگر حداکثر بعد ۱۰ روز ریشه نزد احتمالا ساقه مناسبی انتخاب نکرده اید.
این گیاه در بهار گل می دهد که می توانید از تماشای گل ها نیز لذت ببرید.
برای مشاهده دیگر مطالب سلامتی کوک استپس صفحه سلامتی را مشاهده نمایید.
خواص جوانه ها را ببینید.
همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
دیدگاه بگذارید