خواص بی نظیر نخود برای سلامتی – خواص نخود

طرز تهیه آش رشته - نکات پخت آش رشته خوشمزه
طرز تهیه آش رشته – نکات پخت آش رشته خوشمزه
آوریل 22, 2020
خواص عدس – عدس برای سلامتی
خواص عدس – خواص عدس برای سلامتی
آوریل 22, 2020

خواص بی نظیر نخود برای سلامتی – خواص نخود

نخود یکی از بهترین و مغذی‌ترین حبوبات است. در طب سنتی، مصرف نخود بسیار تاکید شده است. نخود از زمان‌های قدیم هم مصرف خوراکی و هم  درمانی داشته است. طبق یافته‌ها نخود از 7000 سال پیش در منطقه خاورمیانه کشت می‌شده.

 امروز در کوک استپس می خواهیم از خواص فراوان این دانه به شما بگوییم.

نخود برای قلب مفید است در درمان بسیاری بیماری‌ها  مانند رفع یبوست، درمان زردی،از بین بردن انگل‌های روده، دردهای کلیه و ... نیز مفید است. این دانه کوچک برای تقویت حافظه و استحکام استخوان‌ها بسیار موثر است.

نخود دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان، ویتامین ها، پروتئین‌ها و مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم، کلسیم، روی، فسفر، سلنیوم، پتاسیم، آهن، فولات و ... است. ویتامین‌هایی مانند ویتامین ،C،A،B1 ،B6،B2  در نخود موجود است. 

پس غذاهایی که در آنها نخود استفاده می شود را فراموش نکنید. در قسمت آشپزی کوک استپس طرز تهیه و پخت چند غذا مانند فلافل، حمص یا هوموس و آش رشته را می‌توانید یاد بگیرید.

گیاه نخود

نخود گیاهی یکساله و از خانواده حبوبات است. بلندی بوته‌های آن حدود 30 سانتیمتر است. ساقه این گیاه پوشیده از تارهای غده‌ای است. برگ‌های آن از 13 تا 17 برگ کوچک و دندانه دار تشکیل شده است. گل‌های این گیاه سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی است؛ که به صورت تک تک بر روی ساقه می‌رویند. میوه آن بصورت نیام و غلاف آن کوچک، متورم و نوک تیز است. طول هر غلاف حدود 2 تا 3 سانتیمتر است؛ که در آن یک دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار دارد . 

طبع نخود

طبق گفته‌های طب سنتی، طبیعت نخود گرم و خشک است. نخود حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان، منگنز، منیزیم، کلسیم، روی، فسفر، سلنیوم، پتاسیم، آهن، فولات، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین K و ویتامین B6 می باشد.

ارزش غذایی نخود در هر 100 گرم

  • کالری : 364
  • چربی : 6 گرم
  • کربوهیدرات : 61 گرم
  • پروتئین : 19 گرم
  • فیبر : 17 گرم
  • قند : 11 گرم

 
خواص آب نخود

خیلی از ما همیشه نخود را خیس می‌کنیم تا نفخ آن برطرف شود. اما باید بدانید آبی که نخود در آن خیس خورده هم دارای خاصیت است.

آب خیس کرده نخود برای کاهش ورم لثه‌ها و تسکین درد دندان مفید است. همینطور خوردن آب نخود پخته با کمی نمک، بازکننده گرفتگی‌ها و ادرار آور است؛ و برای درد سینه و درمان ریه نیز مفید است.

 
ضدعفونی‌کننده مجاری ادراری

طبق یافته‌ها مشخص شده است که نخود اثر دفع اسید اوریک و کلرورها را دارد و ضدعفونی‌کننده مجاری ادراری می‌باشد.

خواص نخود برای پوست

از نخود برای پاک سازی و جوان سازی پوست استفاده می شود.

 جوان‌سازی پوست صورت

نخود دارای مقادیر زیادی منگنز است؛ از این رو باعث کاهش رادیکال آزاد بدن می‌شود و به درمان چین و چروک پوست و چروک دور چشم کمک می‌کند. نخود علاوه بر جوان‌سازی پوست صورت به پاکسازی پوست نیز کمک می‌کند. نه تنها خوردن آن مفید است، بلکه از نخود می توانید برای صورت ماسک تهیه کنید.

تهیه ماسک نخود برای پاکسازی و جوانسازی پوست

برای تهیه ماسک نخود نصف لیوان نخود را بپزید. سپس نخود پخته شده را به همراه یک قاشق چایخوری زردچوبه در میکسر خوب مخلوط و له کنید. مخلوط نخود و زردچوبه را روی پوست صورتتان بمالید و بعد از  15 دقیقه صورتتان را با آب سرد بشویید. این ماسک به پاکسازی و همچنین رفع چین و چروک صورت کمک می‌کند.

همچنین نخود به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی به شمار می‌آید. مواد موجود در نخود یعنی فولات، روی و سایر ویتامین‌های موجود در نخود پوست را در برابر آسیب‌های اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت می‌کند؛ و باعث کاهش  آفتاب سوختگی می‌شود.

تقویت بینایی و سلامت چشم

مقادیر بالای ویتامین A موجود در نخود به تقویت بینایی کمک می‌کند. همین طور از عفونت‌های چشم پیشگیری می‌کند.

درمان ریزش مو

 پروتئین‌ها، منگنز و روی موجود در نخود به تقویت فولیکول‌های مو کمک می‌کند؛ در نتیجه برای درمان ریزش مو مفید است و به تقویت و رشد موها کمک می‌کند.

توجه: برای درمان ریزش مو نخود پخته شده را همراه با سالاد به مدت دو یا سه ماه مصرف کنید. تاثیر آن را خواهید دید.

درمان دیابت و قند خون

نخود حتوی مقادیر بالای فیبراست که به کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 کمک می‌کند.همچنین به کاهش سطح قند خون، چربی و انسولین افراد مبتلا به دیابت نوع۲ نیز کمک می‌کند. بنابر‌این وجود آن در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت بسیار ضروری و مفید است.

درمان یبوست

مقادیر بالای فیبر در نخود به بهبود حرکات روده کمک می‌کند؛ و برای پیشگیری و درمان یبوست بسیار می باشد. همچنین خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

جلوگیری از سرطان

نخود حاوی مقادیر بالای سلنیوم است. سلنیوم عملکرد آنزیم‌های کبد را بهبود می‌بخشد و سبب از بین بردن سلول‌های سرطانی می‌شود.

همچنین به دلیل بالا بودن میزان فیبر آن، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

رشد استخوان‌ها

آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در نخود به استخوان سازی بدن کمک می‌کند؛ از این رو برای رشد کودکان و نوجوانان بسیار موثر است.

درمان و پیشگیری از پوکی استخوان

آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در نخود به استخوان سازی بدن کمک می‌کند؛ و خطر ابتلا به پوکی استخوان به ویژه در زنانی که در سنین یائسگی هستند را کاهش می دهد.

درمان فشار خون بالا

مقادیر بالای پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B6  موجود در نخود برای کاهش فشار خون بالا مفید است.

جلوگیری از بیماری های قلبی

مقادیر بالای فیبر، پتاسیم، ویتامین C و ویتامینB6  موجود در نخود باعث کاهش فشار خون بالا و کلسترول بالای خون می‌شود؛ و به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته قلبی کمک می‌کند.

درمان و پیشگیری از کم خونی

نخود به دلیل دارا بودن ویتامین  B6یا  اسید‌فولیک به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید خون کمک می‌کند و در پیشگیری از کم خونی و هم چنین درمان آن بسیارمفید است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

نخود به دلیل داشتن آهن زیاد  و B6 به ساخت گلبول‌های قرمز و سفید خون کمک می‌کند. از این رو انتقال اکسیژن در بدن به خوبی صورت می‌گیرد باعث حفظ سیستم ایمنی بدن می‌شود.

مفید برای رشد جنین

 ویتامین B6 موجود در نخود در تقسیم سلولی و رشد خوب جنین نقش به سزایی دارد. همچنین باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها و ناهنجاری‌های سیستم عصبی مرکزی جنین می‌شود.

درمان یرقان و زردی

از نخود برای درمان یرقان استفاده می‌شود.برای درمان این بیماری، نخود پخته را با آب و شکر مخلوط کرده و به بیمار دهید.

درمان ناباروری مردان

در طب سنتی، نخود برای افزایش تعداد اسپرم و درمان ناباروری در مردان توصیه شده است.

 بدنسازی

نخود برای بنسازان و ورزشکاران به دلیل بالا بودن میزان پروتئین آن بسیار مفید است. کربوهیدرات های موجود در نخود به تولید انرژی بیشتر در بدن کمک می کند.

مضرات نخود

نخود در بعضی افراد باعث نفخ و دل درد می‌شود. همچنین نخود دیر هضم است و مقدار زیاد آن ممکن است برای برخی افراد مشکل ایجاد کند. برای از بین بردن نفخ نخود بهتر است برای تهیه غذا از یک روز قبل آن را بخیسانید و دو تا سه بار آب آن را عوض نمایید.

همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.

نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.


 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت