عدس سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی ضروری برای بدن است. شاید از مهمترین خواص آن بتوان به آهن فراوان آن اشاره کرد که برای درمان کمخونی بسیار موثر است.
عدس گیاهی است که مصرف آن به قبل از میلاد بر می گردد. بسیاری از ما عدس را برای سبزه عید سبز میکنیم. باید بدانید جوانه عدس بسیار مفید است. در مقاله خواص جوانهها میتوانید با خواص جوانهها و نحوه تهیه آنها در خانه آشنا شوید.
همچنین غذاهای متنوعی با عدس پخته میتوانید تهیه کنید. از قسمت آشپزی کوک استپس میتوانید آموزش چند نمونه غذا با عدس را ببینید.
عدس گیاهی یکساله است. ارتفاع بوتههای آن 15 تا 75 سانتیمتر است. دوره رشد آن سریع و حدود 3 تا 4 ماه است. به دمای بالا و پایین بسیار حساس است؛ و در مناطق معتدل میتوان آن را کاشت. هم به صورت آبی و هم دیم مورد کشت قرار میگیرد. معمولا در زمینهایی که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست عدس کشت میشود.
عدس دارای ویتامین های A،B،C،PP، B1،B2و B6و مواد معدنی بسیار زیاد از جمله آهن و کلسیم و فسفر فراوان است. وهمچنین از آلبومین، هیدرات دوکربن،چربی، آب، سلولز، پتاسیم، منیزیم، ترکیب پروتئین، فنیل آلانین ، تریپتونان ، ایزولوسین، ترهئونین، لیزین، لوسین، میتونین، سیستین، نیروزین و والین برخوردار است.
برای جذب آهن بیشتر عدس، بهتر است همراه با غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، کلم بروکلی، مرکبات و عصاره آنها مصرف شود.
عدس فعاليت سلولهاي مغز را افزایش میدهد؛ و هوش و حافظه را افزایش میدهد.
عدس حاوی مقادیر زیادی آهن است. كساني كه كم خون هستند عدس را حتما در برنامه غذايي خود قرار دهند.
فیبر موجود در عدس باعث هضم بهتر غذا میشود. و مشکل یبوست را برطرف میکند
همچنین فیبر موجود در عدس باعث کاهش فشار خون بالا و کلسترول بالا میشود.
طبق توصیههای انجمن سلامتی ایالات متحده، مصرف 400 میکروگرم اسیدفولیک برای مادران باردار ضروری است. عدس دارای مقادیر زیادی اسیدفولیک یا آهن است. بنابراین باید در وعدههای غذایی مادر قرار گیرد.
عدس هم برای مادر و هم برای جنین میتواند بسیار مفید باشد.
براي سفت شدن پوست، عدس را با آرد جو، كمي گلاب و آبليمو مخلوط کرده؛ مخلوط را يك روز بگذاريد بماند. سپس خوب مخلوط كرده و پوست را با آن ماساژ دهيد.
همچنین خوردن عدس باعث شفافیت پوست ميشود.
براي رفع جوش صورت، از عدس دو نوع ماسک میتوانید تهیه کنید:
عدس باعث تقويت قلب شده و در سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی بسیار مؤثر است.
ویتامینها و املاح موجود درعدس باعث تقويت عضلات و رشد بهتركودكان میشود.
همینطور برای سالمندان و هم چنین زنان باردار بسیار مفید است.
به ورزشکاران و کسانی که کارهای سخت بدنی انجام میدهند توصیه میشود، عدسی را در وعدههای غذایی روزانه خود قرار دهند.
براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.
برای درمان زخمهای عميق، آرد عدس را با عسل مخلوط كرده سپس روی زخم بگذاريد و ببنندید.
اگر مشکل ترک پاشنه پا دارید یک راه طبیعی درمان آن استفاده از عدس است. براي از بين بردن ترك پاشنه پا، آرد عدس را با سفيده تخممرغ مخلوط کنید و روی پاشنه پا قرار دهید و آن را ببندید.
مخلوط عدس با سركه برای نرمی و لطافت پوست دست بسیار موثر است.
عدس باعث افزايش شير مادران در دوره شیر دهی ميشود.
براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.
برای کاهش مضرات آن میتوان عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر مصرف کرد.
برای اطلاع از خواص سایر حبوبات را مقالات حبوبات را مطالعه نمایید.
همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
دیدگاه بگذارید