خواص عدس – خواص عدس برای سلامتی

خواص بی نظیرنخود برای سلامتی – خواص نخود
خواص بی نظیر نخود برای سلامتی – خواص نخود
آوریل 22, 2020
طرز تهیه ماکارونی - ماکارونی با مایه جدا
طرز تهیه ماکارونی – ماکارونی با مایه جدا
آوریل 27, 2020

خواص عدس – عدس برای سلامتی

عدس سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری برای بدن است. شاید از مهم‌ترین خواص آن بتوان به آهن فراوان آن اشاره کرد که برای درمان کم‌خونی بسیار موثر است.

عدس گیاهی است که مصرف آن به قبل از میلاد بر می گردد. بسیاری از ما عدس را برای سبزه عید سبز می‌کنیم. باید بدانید جوانه عدس بسیار مفید است. در مقاله خواص جوانه‌ها می‌توانید با خواص جوانه‌ها و نحوه تهیه آن‌ها در خانه آشنا شوید.

همچنین غذاهای متنوعی با عدس پخته می‌توانید تهیه کنید. از قسمت آشپزی کوک استپس می‌توانید آموزش چند نمونه غذا با عدس را ببینید.

معرفی گیاه عدس

عدس گیاهی یکساله است. ارتفاع بوته‌های آن 15 تا 75 سانتی‌متر است. دوره رشد آن سریع و حدود 3 تا 4 ماه است. به دمای بالا و پایین بسیار حساس است؛ و در مناطق معتدل می‌توان آن را  کاشت. هم به صورت آبی و هم دیم مورد کشت قرار می‌گیرد. معمولا در زمین‌هایی که برای کاشت دیگر محصولات مناسب نیست عدس کشت می‌شود.

مواد معدنی عدس

عدس دارای ویتامین های A،B،C،PP، B1،B2و B6و مواد معدنی بسیار زیاد از جمله  آهن و کلسیم و فسفر فراوان است. وهمچنین از آلبومین، هیدرات دوکربن،چربی، آب، سلولز، پتاسیم، منیزیم، ترکیب پروتئین، فنیل آلانین ، تریپتونان ، ایزولوسین، ترهئونین، لیزین، لوسین، میتونین، سیستین، نیروزین و والین برخوردار است.

برای جذب آهن بیشتر عدس، بهتر است همراه با غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند مانند گوجه فرنگی، فلفل سبز، کلم بروکلی، مرکبات و عصاره آنها مصرف شود.

تقویت حافظه

عدس فعاليت سلول‎هاي مغز را افزایش می‌دهد؛ و هوش و حافظه را افزایش می‌دهد.

درمان کم خونی

عدس حاوی مقادیر زیادی آهن است. كساني كه كم خون هستند عدس را حتما در برنامه غذايي خود قرار دهند.

درمان یبوست

فیبر موجود در عدس باعث هضم بهتر غذا می‌شود. و مشکل یبوست را برطرف می‌کند

درمان فشار خون

همچنین فیبر موجود در عدس باعث کاهش فشار خون بالا و کلسترول بالا می‌شود.

مناسب برای مادران باردار

طبق توصیه‌های انجمن سلامتی ایالات متحده، مصرف 400 میکروگرم اسیدفولیک برای مادران باردار ضروری است. عدس دارای مقادیر زیادی اسیدفولیک یا آهن است. بنابراین باید در وعده‌های غذایی مادر قرار گیرد.

عدس هم برای مادر و هم برای جنین می‌تواند بسیار مفید باشد.

ماسک برای پوست و جوانسازی پوست

براي سفت شدن پوست‎، عدس را با آرد جو، كمي گلاب و آبليمو مخلوط کرده؛ مخلوط را يك روز بگذاريد بماند. سپس خوب مخلوط كرده و پوست را با آن ماساژ دهيد.

همچنین خوردن عدس باعث شفافیت پوست مي‎شود.

از بین بردن جوش

براي رفع جوش صورت، از عدس دو نوع ماسک می‌توانید تهیه کنید:

  • آرد عدس را با آب ترب مخلوط كرده روي جوش صورت بگذاريد.
  • 25 گرم آرد عدس و 25 گرم آرد نخود و 15 گرم نشاسته را با عرق رازيانه مخلوط كرده روی صورت بماليد.

مفید برای قلب

عدس باعث تقويت قلب شده و در سلامت قلب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی بسیار مؤثر است.

کمک به رشد کوکان

ویتامین‌ها و املاح موجود درعدس باعث تقويت عضلات و رشد بهتركودكان می‌شود.

همینطور برای سالمندان و هم چنین زنان باردار بسیار مفید است.

مفید برای ورزشکاران و بدنسازان

به ورزشکاران و کسانی که کارهای سخت بدنی انجام می‌دهند توصیه می‌شود، عدسی را در وعده‌های غذایی روزانه خود قرار دهند.

درمان بیماری‌ها

  • برای بهبود ورم لوزه از سوپ عدس استفاده نمایید.
  • برای درمان ديفتری جوشانده عدس را قرقره کنید
  • كساني كه در دوران نقاهت پس از بیماری هستند مصرف عدس بسیار مفید است.
  • براي نرم شدن سينه عدس آب پز ميل كنيد.

درمان تب

براي مانع شدن برگشت تب آش عدس را با روغن بادام ميل شود.

درمان زخم

برای درمان زخم‌های عميق، آرد عدس را با عسل مخلوط كرده سپس روی زخم بگذاريد و ببنندید.

درمان ترک پاشنه پا

اگر مشکل ترک پاشنه پا دارید یک راه طبیعی درمان آن استفاده از عدس است. براي از بين بردن ترك پاشنه پا، آرد عدس را با سفيده تخم‎مرغ مخلوط کنید و روی پاشنه پا قرار دهید و آن را ببندید.

نرمی پوست دست

مخلوط عدس با سركه برای نرمی و لطافت پوست دست بسیار موثر است.

افزایش شیر مادران

عدس باعث افزايش شير مادران  در دوره شیر دهی مي‎شود.

درمان خارش چشم

براي درمان خارش چشم عدس را بسوزانيد و به چشم بماليد.

عدس در طب اسلامی و سنتی

  • پیغمبر اکرم(ص)  در مورد عدس فرموده‌اند: عدس بخورید زیرا عدس دانه‌ای  مبارک و مقدس است؛ که رقّت قلب می‌آورد و اشک را زیاد می‌کند و هفتاد پیامبر که آخرین‌شان عیسی بن مریم است، آن را مبارک دانسته‌اند.
  • حضرت علی(ع) فرمودند: خوردن عدس، دل را نازک می‌کند و اشک را جاری می‌سازد.
  • عدس در طب سنتی طبع سرد دارد.

 

مضرات

  • عدس در بسیاری از افراد، باعث نفخ و دل درد می‌شود. برای از بین بردن آن می‌توانید از یک روز قبل آن را بخیسانید. همچنین اگر عدسی مصرف می‌کنید به آن گلپر اضافه کنید. گلپر طبع سرد آن را کاهش می‌دهد.
  • زیاده روی در خوردن عدس، قدرت بینایی را کم می‌کند.
  • زياده‎روي در خوردن عدس ضعف اعصاب مي‎آورد؛ از این‌رو کسانی که دچار بیماری اعصاب و ضعف اعصاب هستند باید مصرف آن را به حداقل برسانند.
  • مصرف زیاد آن، باعث خواب‌های آشفته می‌شود که دلیل آن تاثیر روی اعصاب شخص است.
  • دیرهضم و کاهنده میل جنسی است.
  • ممکن است موجب سوزش ادرار، قولنج و درد و شدت بواسیر شود.

کسانی که باید عدس را به میزان کم مصرف کنند:

  • برای بانوانی كه دچار اختلالات قاعدگي هستند، توصیه شده زیاد عدس مصرف نکنند.
  • كساني كه دچار تصلب شرائين هستند عدس كم‌تر مصرف کنند.
  • افرادي كه آنژين صدري دارند .
  • افراد سوداوي عدس كم بخورند.
  • کسانی که بیماری اعصاب دارند.
  • کسانی که غلظت خون دارند.

برای کاهش مضرات آن می‌توان عدس را با روغن کنجد یا روغن بادام و سرکه و سایر مخلفات دیگر مصرف کرد.

برای اطلاع از خواص سایر حبوبات را مقالات حبوبات را مطالعه نمایید.

همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.

نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.


 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت