دستور پخت کله جوش سنتی اصفهان

نان خانگی
پخت نان خانگی بسیار ساده
آوریل 1, 2020
خورش کرفس
خورش کرفس – نکته‌های پخت خورش کرفس خوشمزه- خورش کرفس ترش و خوشمزه
آوریل 1, 2020

طرز تهیه کله جوش

كله جوش یکی از غذا های مقوی و سنتی ایرانی است. این غذا در شهرهای مختلف ایران طبخ می شود. کله جوش یا کال جوش از از غذاهای سنتی اصفهان، خراسان یزد و آذربایجان است.

در شهر های مختلف نام های متفاوتی دارد. این غذا را با نام های کالا جوش، کل جوش، دوغ گرمه، قروتی، کال جوش، کشک جوش می شناسند.

در هر شهر روش پخت متفاوت است. امروز در کوک استپز به شما کله جوش به سبک اصفهانی را آموزش می دهیم.

کله جوش اصفهانی

مواد لازم

  • کشک ۵۰۰ گرم
  • جو پرک 1 قاشق غذا خوری
  • پیاز 1 عدد بزگ
  • آب سه لیوان
  • گردو به مقدار دلخواه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
  • نعنا به مقدار دلخواه
  • تخم مرغ دلخواه یک عدد
  • سیر سه حبه دلخواه

مراحل تهیه کله جوش

گام ۱: یک عدد پیاز متوسط را نگینی خورد کرده.

گام ۲: در همان قابلمه ای که میخواهیم غذایمان را بپزیم پیاز را کمی تفت میدهیم تا طلایی شود.

گام ۳: یک تا دو قاشق غذا خوری جو پرک به پیاز اضافه میکنیم. زردچوبه و فلفل را هم اضافه می کنیم.

گام ۴: دو لیوان آب روی آنها میریزیم میگذاریم کمی بپزد.

گام ۵: گردو را کوبیده. خیلی زیاد له نکنید. بهتر است که کمی زیر دندان بیاد.

گام ۶ : گردو را به غذا اضافه می کنیم.

گام ۷: کشک پاستوریزه را در آب رقیق کنید و به مواد اضافه کنید. هم بزنید. بگذارید بپزد حدود نیم ساعت تا آب غذا به اندازه دلخواهتان شود.

گام ۸ : اگر دوست دارید میتوانید ۱۰ دقیقه قبل اینکه زیر غذا را خاموش کنید یک عدد تخم مرغ را در ظرفی جدا بزنید. سپس به کله جوش اضافه نمایید.

گام ۹ : نمک غذا را بچشید اگر کم بود نمک کنید.

گام ۱۰: در ظرف دیگری نعنا داغ درست کنید. هنگام کشیدن غذا در ظرف روی غذا بریزید.

برای تریت کردن نان در کله جوش اگر دوست دارید کمی نان خشک کنید. موقع تریت کردن حس خوبی دارد.

کله جوش به دلیل داشتن کشک سرشار از کلسیم است و بسیار مفید و مقوی. امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

اگر دوست دارید نان غذایتان را هم خودتان بپزید. در دستور پخت نان خانگی میتوانید یک نان خوشمزه بپزید.

نکاتی برای تهیه کله جوش :

• اگر علاقه دارید سیر هم اضافه کنید، بعد سرخ کردن پیاز سیر را اضافه نمایید.

• گردو را خیلی زیاد نرم نکنید. بهتر است که کمی زیر دندان بیاد.

• هر چه کشک بیشتر باشد خوشمزه تر می شود

• خیلی خوب است برای تریت کردن، از قبل کمی نان خشک کنید. البته اگر خودتان هم نان بپزید خیلی بیشتر می چسبد.

• نمک را در انتها در صورت نیاز به غذا اضافه کنید. چون خود کشک نمک دارد.

• در دستور پخت کله جوش آذری گوشت چرخ کرده هم وجود دارد . می توانید دستور پخت کله جوش به سبک ترکی را هم ببینید.

نظراتتان را برای ما بنویسید. ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال نمایید.
کله جوش اصفهانی
کله جوش اصفهانی
کله جوش اصفهانی
کله جوش اصفهانی
کله جوش اصفهانی
 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت