طرز تهیه ماکارونی به سبک ایرانی

خورش آلو مسما - طرز تهیه خورش آلو مسما
خورش آلو مسما
آگوست 4, 2020
چیپس خانگی ترد و خوشمزه
چیپس خانگی ترد و خوشمزه
آگوست 10, 2020

طرز تهیه ماکارونی به روش سنتی ایرانی

ماکارونی از غذاهای پرطرفدلر و نسبتا راحت است که روش های زیادی برای پخت آن داریم. یکی از سبک های پخت پر طرفدار در ایران همان سبک سنتی خودمان و دم کردنش است. اما خوب نکته هایی دارد. که با دانستن آنها یک ماکارونی خوش طعم خواهید داشت.

بعید می دونم کسی از ماکارونی بدش بیاد. اما خود من از ماکارونی با گوشت به صوردت دمی اصلا خوشم نمی آمد و بوی گوشت آن اذیتم می کرد. تا اینکه یه سری نکات را انجام دادم و ماکارونی خوشمزه ای حاصل شد.

شاید یکی از نکات مهم در پخت ماکارونی انتخاب یک برند ماکارونی خوب باشد که باب میل شما باشد. هر شخصی از یک مدل ماکارونی خوشش می آید. در ماکارونی های رشته ای هم همه آنها یک طعم نیستند. بعضی از ماکارونی ها به قدری خوشمزه هستند که بدون سس ماکارونی بعد آبکش کردن هم می توان آن را سرو کرد. اما این کاملا سلیقه ایست و باید طبق ذائقه تان یکی را انتخاب کنید.

طرز تهیه ماکارونی با مایه جدا را هم ببینید

همراه من در کوک استپس باشید برای پخت یک ماکارونی بسیار بسیار خوشمزه.

مواد لازم برای تهیه ماکارونی

  • ماکارونی رشته ای ۳۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
  • پیاز درشت یک عدد
  • سیب زمینی دو تا سه عدد متوسط
  • نمک به مقدار لازم
  • فلفل قرمز به مقدار لازم
  • آویشن به مقدار لازم
  • پودر سیر دلخواه
  • پاپریکا به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی دو تا ۳ قاشق غذا خوری
  • آبلیمو ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری

مراحل تهیه ماکارونی

ابتدا سس یا مایه ماکارونی را آماده می کنیم.

گام ۱: ابتدا سیب زمینی ها را پوست بکنید . مقداری از سیب زمینی را برای ته دیگ نگه دارید و مقداری را نگینی خرد کنید.

گام ۲: سیب زمینی هایی که نگینی خرد کرده اید را سرخ کنید و کنار بگذارید.

گام ۳: سپس یک عدد پیاز درشت را روی گوشت رنده می کنیم و مخلوط می کنیم.

گام ۴: کمی روغن در تابه میریزیم. مخلوط گوشت و پیاز را داخل روغن سرخ می کنیم. کامل سرخ می کنیم. و مرتب هم میزنیم تا تمام گوشت سرخ شود. به گوشت آب اضافه نمی کنیم برای پخت.

گام ۵: در اواسط سرخ شدن گوشت فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم.

گام ۶: در حین اینکهگوشت میپزد؛ در یک ظرف دو تا سه قاشق غذا خوری رب را با سه تا ۴ قاشق غذا خوری آبلیمو مخلوط کنید تا کمی رقیق شود. خیلی شل نشود. اگر خیلی سفت بود میتوانید باز هم آبلیمو اضافه کنید. یا به جای آبلیموی اضافه دو سه قاشق آب اضافه کنید.

گام ۷: وقتی گوشت و پیاز خوب سرخ شدند مخلوط رب و آبلیمو را به همراه آویشن، پاپریکا و مقداری پودر سیر به آن اضافه کنید. و خوب همبزنید. اگر ربتان نمکش زیاد است نیازی به اضافه کردن نمک نیست.

توجه کنید آویشن بیش از نصف قاشق چایخوری اضافه نکنید. چون ممکن است تلخ شود.

گام ۸: چون مایه مان آب ندارد بعد از اضافه کردن رب و هم زدن با گوشت، شعله را خاموش کنید سپس سیب زمینی های خرد شده را به آن اضافه کنید.

آبکش کردن ماکارونی

گام ۹: در اواسط پخت در قابلمه ای آب بریزید و بگذارید بجوشد با شعله زیاد. بعد از جوش آمدن آب به آن نمک (مقدار نمک زیاد باشد که بعد آبکشی کم نمک نباشد )و مقداری زردچوبه و مقدار کمی روغن اضافه کنید. سپس ماکارونی های رشته ایتان را اضافه کنید. من معمولا از قبل ماکارونی ها را به دو قسمت تقسیم می کنم.

گام ۱۰: ماکارونی ها را در آب بریزید و بگذارید تا نرم شوند. شعله گاز زیاد باشد.هر از گاهی هم بزنید تا ماکارونی ها به هم نچسبند. بعد ۶ ۷ دقیقه مدام چک کنید ماکارونی ها را که به محض آنکه مغز ماکارونی ها نرم شد آن را آبکشی کنید.

گام ۱۱: بعد اینکه در آبکش ریختید، یک لحظه کوتاه آب سرد روی آن بریزید. خیلی کم

گام ۱۲: حالا نوبت ته دیگ است. قابلمه را روی گاز قرار دهید با حرارت ملایم. کمی روغن بریزید بگذارید داغ شود. سپس زیر و روی سیب زمینی ها کمی نمک بپاشید. یک روی سیب زمینی ها را کمی سرخ کنید، سپس آنها را برگردانید.

گام ۱۳: سپس حرارت را کم می کنیم و لایه لایه ماکارونی و مایه بریزید. لایه آخر هم طبفق عادت مادرهایمان، کمی از ماکارونی را در ظرف مایه ریخته هم میزنیم و داخل قابلمه می ریزیم.

گام ۱۴: در قابلمه دم کنی میگذاریم و صبر میکنیم تا ماکارونی خوشمزه ما دم بکشد.

نکته های تهیه ماکارونی

  • اگر به آویشن حساسیت ندارید حتما از آویشن در ماکارونی استفاده کنید. طعم بسیار خوبی به ماکارونی می دهد.
  • اگر ربی که استفاده می کنید نمکش زیاد است به مایه نمک اضافه نکنید.
  • گوشت را خوب سرخ کنید.
  • مغز ماکارونی ها هم باید نرم شود و به محض آنکه یکی دو تا از رشته ها را امتحان کردید و نرم بودند آبکش کنید تا خمیر نشود.
  • بعد آبکشی کمی آب سرد کمک می کند تا رشته های ماکارونی به هم نچسبند.
  • در آبی که میخواهید ماکارونی را بپزید کمی زردچوبه بریزید. ماکارونی خوشرنگ تر می شود.
  • نمک هم تقریبا باید زیاد بریزید تا بعد آبکشی بی نمک نشود
  • و کمی روغن بریزید، برای اینکه رشته های ماکارونی زیاد به هم نچسبند.
  • سرخ کردن سیب زمینی های ته دیگ به اینکه ته دیگ تردتری داشته باشید کمک می کند.
  • در آخر اگر در آشپزی تازه کار هستید یکی دو بار غذا ها را درست کنید تا کامل دستتون بیاد چجوری باید درست کنید. هر چه بود گفتم. نوبت شماست تمرین کنید.

دوستون دارم مینا

غذاهای دیگر با ماکارونی را می توانید در سایت کوک استپس ببینید.

همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.

نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.

 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت