جوانه ها سرشار از مواد مختلف مورد نیاز بدن ما هستند. آنها سرشار از آنزیمها ، پروتئین ( اسیدهای آمینه)، کربو هیدراتها، چربیهای ضروری، مواد معدنی مختلف و خواص فراوانی می باشند.
بطور کلی هر ماده ای که برای رشد دانه و تبدیل آن به گیاه و سپس رشد گیاه ضروری است؛ در جوانه ها یافت میشود.
هضم جوانهها نسبت به خود دانهها و غلات آسانتر است.
جوانه ها را میتوانید به راحتی در خانه به کنید. با این کار میتوانید از دانههای مختلفی استفاده کنید. در بازار چند دانه محدود را برای جوانه استفاده میکنند.
انواع دانه ها ، غلات و حبوبات را میتوانید به جوانه تبدیل کنید. انواع دانه ها از جمله دانه آفتابگردان ، ماش ، تربچه ،یونجه، عدس و… را امتحان کنید تا جوانههای دلخواه خود را پیدا کنید. تا از خوردن آنها لذت ببرید.
جوانهها را میتوان همراه غذا، سالاد و یا به تنهایی استفاده نمود؛ وعلاوه بر اینکه از طعم خوب آنها همراه غذایتان لذت میبرید، از مواد مغذی موجود در آنها نیز استفاده نمائید. تا بدنی سالمتر داشته باشید. برای تهیه این ماده مفید همراه کوک استپز باشید
جوانهها به خصوص در زمانی که رژیم لاغری میگیرید بسیار ضروری هستند. تا مطمئن باشید مواد ضروری و مورد نیاز بدنتان را به آن می رسانید.
جوانه ها دارای خواص بسیار زیادی برای بدن هستد و باید در رژیم غذایی گنجانده شوند. از جمله خواص آنها عبارتند از:
ابتدا از دانه ای که مد نظرتان هست به اندازه مورد نیازتان را خوب با آب بشویید.
آن را در ظرف شیشهای بریزید. شیشه را تا حدود دو سه سانت بالای دانهها از آب آشامیدنی تمیز پر کنید. در شیشه را با دولایه پارچه تنظیف بپوشانید. پارچه را میتوانید با کش روی در ظرف محکم کنید.
به اندازه مورد نیازتان مثلا یک مشت از دانه مورد نظرتان را شسته. سپس آن را در ظرف شیشه ای بریزید. سرشیشه را با دولایه پارچه تنظیف پوشانده با کش محکم کنید . (پارچه را قبل از مصرف با آب و صابون بشوئید) شیشه را تا حدود دو سه سانت تا بالای محتویات آن از آب آشامیدنی تمیز پر کنید.
با توجه به نوع دانهای که انتخاب کردهاید، مدت 12-24 ساعت دانهها را بخیسانید. پس از آن شیشه را وارونه کنید تا آب آن خارج شود. سپس آنرا به صورت وارونه درون ظرفی بصورت مورب قرار دهید تا آبی در ظرف نماند که باعث گندیده شدن دانهها شود. روزی دوبار (صبح و شب) محتویات داخل شیشه را آبکشی کنید.
بدون برداشتن تنظیف سرشیشه به داخل شیشه آب بریزد . شیشه را چند بار آهسته تکان دهید تا همه محتویات درون شیشه خوب با آب تماس پیدا کنند و شسته شوند. سپس شیشه را دوباره وارونه کنید تا آب آن خارج شده و در ظرفی به صورت مورب قرار دهید.
براساس نوع دانهتان بعد از یکی دو روز شاهد پیدایش جوانهها خواهید بود. آنقدر آبکشی روزانه و وارونه نمودن و خارج شدن آب از شیشه را ادامه دهید (معمولا بین 5-7 روز ) تا جوانهها به اندازه دلخواه قد بکشند و بزرگ شوند.
بعد آنکه جوانهها به اندازه دلخواه رسیدند، در شیشه را بردارید و محتویات آنرا برای آخرین بار آبکشی کنید؛ سپس در آبکشی بگذارید تا آبش برود. جوانه ها برای مصرف آماده اند .
برای میزان خوردن جوانه در روز هیچ محدودیتی وجود ندارد. هر چقدر اشتهایتان میکشد میتوانید مصرف کنید .
از این جوانه ها میتوانید در سالاد، غذاها و یا در ساندویچ استفاده کنید . این جوانهها در یخچال به مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری هستند . آنها را در ظرف شیشه ای تمیز و دردار در یخچال نگهداری کنید .جوانه ها را در یخچال تا ۴-۵ روز میتوانید نگهداری کنید.
از کلیه غلات ، حبوبات و دانه ها میتوانید جوانه تهیه کنید برمبنای سلیقه شخصی خود.
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
دیدگاه بگذارید