انجیر دارای خواص درمانی بسیار زیادی است. نام این میوه حتی در قرآن نیز آورده شده. که میتواند نشان از اهمیت و بینظیر بودن این میوه دارد. انجیر انواع مختلف و رنگهای مختلفی دارد. شاید تا حدودی ارزشهای غذایی هر کدام با دیگری تفاوت داشته باشد. اما در این مقاله خواص کلی انجیر گفته شده است.
در طب سنتی از انجیر برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله نقرس، بواسیر، استحکام استخوانها و ... استفاده میشود.
در ادامه همراه کوک استپس باشید برای مطالعه خواص بی نظیر این میوه بهشتی
همچنین خواص طالبی و انگور را در مقالات کوک استپس مطالعه کنید.
عکاس میترا قربانی
انجیر دارای فیبر فراوان است. میزان بالای فیبر در آن سبب کارکرد بهتر و منظم روده و جلوگیری از یبوست میشود. انجیر نه تنها برطرف کننده یبوست است، بلکه اسهال و حرکات نامنظم روده را بهبود میبخشد.
دانههای موجود در انجیر ملین هستند و باعث بهبود یبوست میشود.
انجیر سرشار از پتاسیم است؛ پتاسیم در بدن به کنترل و کاهش جذب قند پس از هر وعده غذایی کمک کند. پتاسیم باعث میشود، نوسانات قند در بدن کاهش یابد و کسانی که مبتلا به دیابت هستند، می توانند زندگی عادیتری داشته باشند.
برگ انجیر نیز برای بیماران دیابتی که انسولین مصرف میکنند بسیار مفید است؛ و باعث می شود نیاز بدن افراد دیابتی به انسولین کاهش یابد.
انجیر دارای کالری بالایی است؛ و بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید. اما در عین حال به دلیل دارا بودن مقدار زیاد فیبر به کاهش وزن کمک میکند. مصرف چند عدد در روز کافیست.
انجیر چه تازه آن و چه خشک شده آن حاوی فنول، امگا 3 و امگا 6 است. این اسیدهای چرب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
انجیر دارای نوعی فیبر گیاهی و محلول به نام پکتین است. پکتین به دفع کلسترولهای اضافی بدن کمک میکند.
انجیر دارای فیبر فراوان است. فیبر فعالیت روده را تنظیم میکند و به بهبود عملکرد آن کمک میکند. همچنین دانههای انجیر برای درمان یبوست مفید است. که با کارکرد درست روده خطر ابتلا به سرطان روده کاهش مییابد.
فیبر موجود در انجیر محافظ زنان در برابر ابتلا به سرطان سینه بعد از یائسگی است.
انجیر دارای مقدار زیادی پتاسیم است. که هر چه میزان پتاسیم در بدن بالاتر باشد، به کاهش و تنظیم فشار خون کمک میکند.
انجیر سرشار از کلسیم است. کلسیم نیز برای تقویت و استحکام استخوانها بسیار مهم است. انجیر همچنین دارای فسفر است. فسفر در شکل گیری استخوانها یا جوش خوردن آنها پس از آسیب دیدگی یا شکستگی موثر است.
انجیر حاوی اسیدهای چرب امگا 3 است که به درمان بیخوابی کمک میکند. همچنین منیزیم موجود در انجیر از استرس و بیخوابی جلوگیری میکند.
انجیر حاوی مادهای به نام ترپتوفان میباشد، که باعث تولید ملاتونین در بدن میشود که به بهبود کیفیت خواب را کمک میکند.
انجیر حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم و منگنز و آنتی اکسیدانها می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با انواع باکتری، ویروسها مبارزه می کند.
انجیر برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های زنان، مانند فیبرم، آمنوره (عدم قاعدگی)، عدم تخمک گذاری یا علائم پیش از قاعدگی مفید است.
همچنین گفته شده مصرف این میوه در زمان زایمان تأثیر زیادی در باز شدن دهانه رحم دارد.
انجیر برای مقابله با آسم، برونشیت مزمن، لارنژیت، آنژین و همچنین تراکئیت (عفونت نای) بسیار مفید است. و خاصیت نرم کننده، خلط آور و ضدسرفه دارد که برایی استفاده از انجیر به صورت شربت برای درمان سیاه سرفه یا ذات الریه مفید است.
برای مشاهده دیگر مطالب سلامتی کوک استپس صفحه سلامتی را مشاهده نمایید.
خواص جوانه ها را ببینید.
همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
دیدگاه بگذارید