بامیه شیرینی محبوب ماه رمضان است. بامیه تا همین چند سال پیش تنها در ماه رمضان در شیرینی فروشیها پخته میشد. اما الان همیشه این شیرینی را در شیرنی فروشیها میبینید. طرز تهیه بامیه خانگی راحت است اما نکات مهمی دارد که باید رعایت کنید تا یک بامیه ترد و خوشمزه داشته باشید.
طرز تهیه بامیه خیلی سخت نیست و برای تنوع میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. البته نکاتی دارد که اگر رعایت نکنید بامیههایتان ترد نمی شوند.
در این آموزش سعی کردم با موادی که در خانه موجود است به شما آموزش دهم. اما توجه کنید، برای نگهداری چند روزه بامیه بهتر است از گلوکز و جوهر لیمو استفاده کنید.
با پخت بامیه و نکات آن، همراه کوک استپس باشید.
گام 1: آب و شکر را در ظرفی ریخته روی شعله متوسط قرار دهید تا بجوشد. شربت را تا آب جوش آید هم نزنید تا شکر در آب حل شود.
گام 2: سپس جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. یا آنکه از آبلیمو استفاده کنید. اما توجه کنید که آبلیمو جای جوهر لیمو را نمیگیرد.
گام 3: اگر میخواهید از گلوکز استفاده کنید کمی که شربت قوام آمد؛ گلوکز را اضافه کنید.
گام 4: حدود پنج دقیقه آخر به آن گلاب و زعفران اضافه کنید. هم میتوانید از زعفران دم کرده استفاده کنید و هم پودر زعفران.
برای آنکه ببینید شربت قوام آمده یا نه، کمی از شربت در ظرفی بریزید تا خنک شود. بعد از خنک شدن باید کمی از عسل روانتر باشد.
اگر شربت قوام کافی نداشته باشد، باعث میشود بامیهها نرم شوند. و اگر بیش از حد قوام آید باعث شکرک زدن میشود. در تهیه بامیه خانگی و کلا در پخت بامیه، شربت بار نقش مهمی دارد. پس نکات آن را رعایت نمایید.
گام 5: آرد را الک کنید و کنار بگزارید.
گام 6: آب و کره را در ظرفی بریزید. صبر کنید تا آب جوش آید.
گام 7: سپس آرد را به آب و کره اضافه کنید. و خوب بهم بزنید. حدود 10 دقیقه خمیر را روی حرارت به خوبی هم بزنید و آن را با قاشق چوبی خوب هم بزنید. خمیر را تکه تکه و پهن کنید و جمع کنید.
گام 8: بعد حدود 8 الی 10 دقیقه خمیر را از روی حرارت برداشته و در ظرف دیگری بریزید. تا خنک شود.
گام 9: بعد از خنک شدن خمیر، به آن یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. بهتر است با همزن برقی هم بزنید. با دست خیلی باید هم بزنید. سپس تخم مرغ دوم را هم اضافه کنید. و خوب هم بزنید تا خمیر یک دست شود. خمیر بامیه باید حالت چسبندگی داشته باشد.
گام 10: ماسورهتان را چرب کنید. و خمیر را داخل قیف پارچه ای بریزید؛ تا پاره نشود. به دلیل سفت بودن خمیر امکان پاره شدن قیف وجود دارد.
گام 11: روغن سرخ کردنی را در تابه ای ریخته. بامیهها را در همان روغن سرد بریزید. قیف را فشار تا مواد خارج شود. سپس با قیچی که چرب کردهاید خمیر را در اندازه دلخواه قیچی کنید.
برای تهیه بامیه بدون قیف، اگر قیف و ماسوره ندارید، میتوانید خیلی راحت دستتان را کاملا چرب کنید؛ سپس گلولههای کوچکی از خمیر درست کنید و داخل روغن سرد بریزید.
گام 12: ماهیتابه را روی شعله ملایم قرار دهید تا آرام آرام هم داخل آن بپزد و هم روی آن سرخ شود.
در هر بار که بامیهها را از تابه خارج میکنید، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید تا روغن سرد شود.
گام 13: بامیهها را داخل شربتی که خنک شده برای دو دقیقه قرار دهید. سپس از داخل شربت در آورده درصافی قرار دهید تا شیره اضافی آن برود.
این هم از طرز تهیه بامیه خانگی بسیار ساده. تنها دقت کنید که اگر گلوکز و جوهر لیمو ندارید مدت نگهداری آن کوتاه میشود.
از قسمت شیرینیهای سایت میتوانید آموزش شیرینی های دیگرمثل نان پنجرهای، قرابیه و ... را هم ببینید.
همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
عکاس میترا قربانی
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
لیوان دستهدار فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده شده
آب 1 لیوانلیوان دستهدار فرانسوی به عنوان پیمانه استفاده شده
آرد شیرینیپزی 1 لیوان
دیدگاه بگذارید