طرز تهیه بامیه خانگی بسیار خوش طعم و ترد مخصوص افطاری

طرز تهیه خمیر پیتزا بسیار ساده و راحت
طرز تهیه خمیر پیتزا بسیار ساده و راحت
می 1, 2020
باقالی کبابی خوشمزه  - طرز تهیه باقالی سبز کبابی
باقالی کبابی خوشمزه
می 5, 2020

طرز تهیه بامیه خانگی 

بامیه شیرینی محبوب ماه رمضان است. بامیه تا همین چند سال پیش تنها در ماه رمضان در شیرینی فروشی‌ها پخته می‌شد. اما الان همیشه این شیرینی را در شیرنی فروشی‌ها می‌بینید. طرز تهیه بامیه خانگی راحت است اما نکات مهمی دارد که باید رعایت کنید تا یک بامیه ترد و خوشمزه داشته باشید.

طرز تهیه بامیه خیلی سخت نیست و برای تنوع می‌توانید آن را در خانه تهیه کنید. البته نکاتی دارد که اگر رعایت نکنید بامیه‌هایتان ترد نمی شوند.

در این آموزش سعی کردم با موادی که در خانه موجود است به شما آموزش دهم. اما توجه کنید، برای نگهداری چند روزه بامیه بهتر است از گلوکز و جوهر لیمو استفاده کنید.

با پخت بامیه و نکات آن، همراه کوک استپس باشید.

مواد لازم برای تهیه بامیه

مواد لازم برای شربت بار:

  • آب 1 لیوان
  • شکر 2 لیوان
  • جوهر لیمو یک سوم قاشق چای خوری
  • (آب‌لیمو جای جوهر لیمو) 1 قاشق غذا خوری
  • گلاب یک چهارم لیوان
  • زعفران به میزان لازم

مواد لازم برای بامیه

  • آرد شیرینی‌پزی 1 لیوان
  • آب 1 لیوان
  • کره 50 گرم
  • تخم مرغ 2 عدد

مراحل تهیه بامیه خانگی

طرز تهیه شربت بار

گام 1: آب و شکر را در ظرفی ریخته روی شعله متوسط قرار دهید تا بجوشد. شربت را تا آب جوش آید هم نزنید تا شکر در آب حل شود.

گام 2: سپس جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. یا آنکه از آبلیمو استفاده کنید. اما توجه کنید که آبلیمو جای جوهر لیمو را نمی‌گیرد.

گام 3: اگر می‌خواهید از گلوکز استفاده کنید کمی که شربت قوام آمد؛ گلوکز را اضافه کنید.

گام 4: حدود پنج دقیقه آخر به آن گلاب و زعفران اضافه کنید. هم می‌توانید از زعفران دم کرده استفاده کنید و هم پودر زعفران.

برای آنکه ببینید شربت قوام آمده یا نه، کمی از شربت در ظرفی بریزید تا خنک شود. بعد از خنک شدن باید کمی از عسل روان‌تر باشد.

اگر شربت قوام کافی نداشته باشد، باعث می‌شود بامیه‌ها نرم شوند. و اگر بیش از حد قوام آید باعث شکرک زدن می‌شود. در تهیه بامیه خانگی و کلا در پخت بامیه، شربت بار نقش مهمی دارد. پس نکات آن را رعایت نمایید.

طرز تهیه بامیه

گام 5: آرد را الک کنید و کنار بگزارید.

گام 6: آب و کره را در ظرفی بریزید. صبر کنید تا آب جوش آید.

گام 7: سپس آرد را به آب و کره اضافه کنید. و خوب بهم بزنید. حدود 10 دقیقه خمیر را روی حرارت به خوبی هم بزنید و آن را با قاشق چوبی خوب هم بزنید. خمیر را تکه تکه و پهن کنید و جمع کنید.

گام 8: بعد حدود 8 الی 10 دقیقه خمیر را از روی حرارت برداشته و در ظرف دیگری بریزید. تا خنک شود.

گام 9: بعد از خنک شدن خمیر، به آن یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب هم بزنید. بهتر است با همزن برقی هم بزنید. با دست خیلی باید هم بزنید. سپس تخم مرغ دوم را هم اضافه کنید. و خوب هم بزنید تا خمیر یک دست شود. خمیر بامیه باید حالت چسبندگی داشته باشد.

گام 10: ماسوره‌تان را چرب کنید. و خمیر را داخل قیف پارچه ای بریزید؛ تا پاره نشود. به دلیل سفت بودن خمیر امکان پاره شدن قیف وجود دارد.

گام 11:  روغن سرخ کردنی را در تابه ای ریخته. بامیه‌ها را در همان روغن سرد بریزید. قیف را فشار تا مواد خارج شود. سپس با قیچی که چرب کرده‌اید خمیر را در اندازه دلخواه قیچی کنید.

برای تهیه بامیه بدون قیف، اگر قیف و ماسوره ندارید، می‌توانید خیلی راحت دستتان را کاملا چرب کنید؛ سپس گلوله‌های کوچکی از خمیر درست کنید و داخل روغن سرد بریزید.

گام 12: ماهیتابه را روی شعله ملایم قرار دهید تا آرام آرام هم داخل آن بپزد و هم روی آن سرخ شود.

در هر بار که بامیه‌ها را از تابه خارج می‌کنید، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید تا روغن سرد شود.

گام 13: بامیه‌ها را داخل شربتی که خنک شده برای دو دقیقه قرار دهید. سپس از داخل شربت در آورده درصافی قرار دهید تا شیره اضافی آن برود.

نکات مهم درطرز تهیه بامیه خانگی

شربت بار:

  • شربت بامیه باید غلیظ باشد وگرنه بامیه‌هایتان نرم می‌شوند.
  • شربت را تا آب جوش آید هم نزنید تا شکر در آب حل شود.
  • برای اینکه شکرک نزند از جوهر لیمو در شربت استفاده می‌کنیم. آبلیمو جلوی شکرک زدن را نمی‌گیرد. اگر از آبلیمو استفاده می‌کنید، بامیه را برای مصرف یک روزتان تهیه کنید.
  • از گلوکز برای براق شدن و قوام بهتر شربت استفاده می‌شود. بهتر است آن را حذف نکنید. و یا در صورت استفاده نکردن از گلوکز تنها برای مصرف یک روزتان تهیه کنید.

بامیه ها

  • وقتی آرد را به آب و کره اضافه می‌کنید، با شعله کم آن را حدود 10 دقیقه هم بزنید تا آب آن بخار شود و آرد کمی بپزد. در غیر اینصورت داخل بامیه ها خوب نمی‌پزد.
  • روغن برای تهیه بامیه باید سرد باشد و بامیه‌ها را داخل روغن بریزید.
  • حرارت شعله باید ملایم باشد تا داخل بامیه‌ها نیز پخته شود. وگرنه روی آن‌ها سرخ می‌شود ولی داخلشان نپخته می‌ماند. هچنین بامیه‌ها نرم می‌شوند.
  • بزارید کمی روغن اضافه آن برود بعد داخل شربت بیاندازید.
  • هرچه بیشتر در شربت بماند شیره بیشتری جذب می‌کند.
  • اگر تخم مرغ ها زیاد باشد، بامیه‌ها زود نرم می‌شوند.
  • بهتر است از قیف پارچه‌ای استفاده کنید تا حین کار پاره نشود.

این هم از طرز تهیه بامیه خانگی بسیار ساده. تنها دقت کنید که اگر گلوکز و جوهر لیمو ندارید مدت نگهداری آن کوتاه می‌شود.

از قسمت شیرینی‌های سایت می‌توانید آموزش شیرینی های دیگرمثل نان پنجره‌ای، قرابیه و ...  را هم ببینید.

همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.

عکاس میترا قربانی

نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.

طرز تهیه بامیه خانگی - طرز تهیه بامیه بدون قالب
طرز تهیه بامیه خانگی - طرز تهیه بامیه بدون قالب
طرز تهیه بامیه خانگی - طرز تهیه بامیه بدون قالب
 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت