باقالی پلو از پلوهای مجلسی ایرانی است. این غذا شاید جزء غذاهای اعیانی ایرانی به حساب آید. اما در عین حال پخت آن آسان است. تنها کافیست برنج را به خوبی آبکش کنید.
باقالی پلو را معمولا با ماهیچه یا گوشت گوسفندی میل میکنند. باقالی پلو با گوشت هم که آشنای همه است. اما بسیاری از افراد آن را با مرغ و حتی با ماهی سرو میکنند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت هر خوراکی از گوشت با باقالی پلو مزه میدهد و فقط به ذائقه شما بستگی دارد.
اما شاید بسیاری از شما مثل من به علاقه ای به گوشت تکهای نداشته باشید. هر چند میتوان باقالی پلو را با مرغ و ماهی نیز سرو کرد؛ اما مادرم اکثر اوقات خوراک گوشت چرخ کرده همراه باقالی پلو تهیه میکند که به نظر من از هر نوع دیگری لذیذتر است.
پس با آشپزی کوک استپز همراه باشید برای پخت یک باقالی پلوی عالی.
هر سال بهار که باقالی میآید، خوب است که برای مصرف این فصلتان از باقلای تازه استفاده کنید. اما برای فصلهای دیگر چه میشود؟
همیشه سعی کنید در فصل بهار مقداری برای مصرف دیگر ماههای سال هم تهیه کنید. ما همیشه بهار مقداری برای تمام سال تهیه میکنیم.
روش های مختلفی برای نگهداری باقلا وجود دارد. می توانید آن را خشک کنید و یا فریز کنید. این بستگی به خودتان دارد. مثلا مادر من اعتقاد دارد که خشک شده باقالی بهتر از فریز شده آن است. نظر من اینست که اگر تازه کار هستید در آشپزی، بهار که باقلا به بازار آمد مقداری خشک کنید و مقداری هم فریز کنید. سپس امتحان کنید کدام بهتر می شود.
باقلا را سعی کنید در اولین دوره هایی که بازار میآورند، تهیه کنید. چون مطمئن هستید تمام دانههای آن سبز است. هر چند این روزها باقلا را میتوانید در هر فصل از سال به راحتی از فروشگاهها تهیه کنید. اما آنچه خودتان در خانه تهیه کنید مزه دیگری دارد.
برای پاک کردن باقلا هم ابتدا پوست رویی را جدا کنید.سپس دست هایتان را بشویید چون پوست رویی احتمالا کثیف بوده. سپس بسته به سلیقهتان میتوانید پوست دوم آن را در حالت درسته جداکنید. سپس آنها را لپه کنید.
در حالت دوم با چاقو باقلاها را دو نیمه کنید و سپس پوستها را جداکنید. برای این کار از قسمت که پوست دارد گرفته و با یک فشار کوچک باقالی بیرون میآید. من خودم نوع لپه را دوست دارم. خوشگلتر میشود.
سپس اگر میخواهید فریز کنید آنها را به اندازه هر بار مصرف تان در کیسه فریز بریزید و بسته بندی کنید.
اگر هم میخواهید خشک کنید یک پارچه پهن کرده باقلاها را روی آن پهن کنید. آنها را روی هم نریزید. یک لایه روی پارچه باشد. در این مرحله میتوانید از یک پنکه کمک بگیرید. این کار را مادرم برای هر چیزی که بخواهد خشک کند انجام می دهد. با این کار زودتر و بهتر خشک میشوند.
خوب حالا برویم سراغ پخت باقالی پلو. ابتدا دستور پخت خود باقالی پلو را مینویسم سپس خورشتی که همراه آن میتوانید سرو کنید.
گام ۱: ابتدا برنج را بشویید. با آب و نمک چند ساعتی خیس کنید. همانطور که میدانید برای برنجی که میخواهیم آبکش کنیم، نمک بیشتری میزنیم تا در انتها بعد آبکشی غذا بی نمک نشود.
گام ۲: اگر از باقلای خشک استفاده میکنید، آن را باید جداگانه بپزید. باقالی را در مقداری اب بجوشانید تا پخته شود. اگر نیم پز بردارید به دلیل اینکه در هنگام آبکش کردن خیلی نمیجوشد، نیم پز میماند.
گام ۳: سپس باقالیها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
گام ۴: مقدار ۲ لیتر آب را در قابلمهای بجوشانید.
گام ۵: بعد از جوش آمدن آب، ابتدا مقداری نمک و زردچوبه به آب اضافه کنید. سپس برنجی که از قبل خیس کرده بودید را به آب جوش اضافه نمایید.
گام ۶: دقت کنید هنگامی که برنج را به آب جوش اضافه میکنید، آب از جوش میافتد باید صبر کنید تا آب به جوش آید .
گام ۷: آب که دوباره به جوش آمد باقالی را اضافه نمایید. فرقی ندارد باقالی تازه یا فریز شده باشد و یا باقالی که در گام ۲ پخته اید. در این مرحله باقالی را اضافه کنید بگذارید ۵ یا ۶ دقیق بجوشد تا مغز برنج بپزد. یک نشانه دیگر هم اینست که برنج از اطراف قابلمه شروع به بالا امدن می کند. سپس برنج را در آبکشی خالی کنید.
گام ۸: قابلمه را روی گاز قرار میدهیم. در کف قابلمه کمی روغن و زعفران دم کره میریزیم. می توانید ته دیگ نان بگذارید یا سیب زمینی ولی حتما ته دیگ را بگذارید. چون باقالیهایی که به ته دیگ می شوند خیلی سفت هستند.
گام ۹: سپس یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و یک لایه شوید در قابلمه بریزید (تازه یا خشک فرقی نمیکند). در هرلایه مقداری دارچین هم اضافه کنید. لایه لایه برنج ، شوید و دارچین را بریزید تا مخلوط تمام شود.
گام ۱۰: مقداری روغن یا کره روی برنج بریزید. سپس روی در قابلمه دم کنی گذاشته و برنج را روی حرارت متوسط به مدت 5 دقیقه بگذارید تا بخار کند. سپس شعله را کم کنید تا برنج دم بکشد.
بعد از آماده شدن اگر برنج خشک بود میتوانید مقداری روغن یا کره اضافه کنید.
گام ۱۱: مقداری زعفران پودر شده را در ظرفی ریخته روی ان آب جوش بریزید. روی کتری بگذارید. به اصطلاح دم کنید. البته من گاهی ظرف زعفران را داخل قابلمه قرار میدهم تا همراه برنج دم بکشد.
گام ۱۲: هنگام کشیدن برنج در دیس مقداری از برنج را در ظرف جدا ریخته و با زعفران مخلوط کنید. روی باقالی پلو بریزید.
گام 1: پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده کنید.
گام 2: ادویههای گفته شده را هم به آن اضافه نمایید به جز آویشن. یعنی فلفل، نمک، زردچوبه را به آن اضافه نمایید با گوشت، خوب مخلوط کنید. بگذارید کمی در یخچال بماند.
گام 3: بعد از نیم ساعت تا یک ساعت، در قابله کوچکی روغن ریخته مخلوط گوشت و پیاز را در آن سرخ نمایید . وقتی خوب سرخ شد . دو قاشق غذاخوری رب به آن اضافه نمایید. سپس مقداری آویشن هم اضافه کنید مقداری آب جوش روی آن بریزید شعله را کم کنید بگذارید به خوبی بپزد.
همراه غذا سرو نمایید.
اگر هم دوست دارید مرغ بپزید مثل همان مرغی که همیشه میپزید. چند نوع خوراک مرغ را در این مطلب بخوانید.
همچنین با گوشت ماهیچه، یا گردن گوسفند هم مورد پسند بسیاری از شما خواهد بود.
همراه کوک استپز باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.
انواع پلوهای ایرانی را همراه با نکته های آن بیاموزید.
نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.
برنج ۲ پیمانه
باقالی ۱ پیمانه
شوید به مقدار دلخواه
نمک به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
دارچین ۱ قاشق چایخوری
زعفران به میزان دلخواه
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز ۱ عدد بزرگ
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
رب ۲ قاشق غذا خوری
زعفران کمی
آویشن یک قاشق چایخوری سر خالی
دیدگاه بگذارید