طرز شله زرد

کوکوی کدو سبز
کوکو کدو سبز
آوریل 2, 2021
کیک هویج - طرز تهیه کیک هویج
کیک هویج
ژوئن 13, 2021

طرز تهیه شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه ایرانیست. بسیاری از ما ممکن است این دسر را تنها به عنوان نذری خورده باشیم یا تهیه کرده باشیم. تهیه شله زرد بسیار ساده است، شاید به همین خاطر بسیاری از افراد شله زرد را به عنوان نذری انتخاب می کنند.

در این پست کوک استپس میخواهم طرز تهیه یک شله زرد بسیار خوشمزه را به شما آموزش دهم. می توانید از آن به عنوان دسر در مهمانی ها نیز استفاده کنید.

طرز تهیه کاچی را هم ببینید.

مواد لازم برای تهیه شله زرد

  • برنج ایرانی یک پیمانه
  • شکر دو پیمانه
  • کره گیاهی یک قاشق غذا خوری
  • روغن مایع یک قاشق غذا خوری
  • زعفران یک مثقال
  • گلاب نصف پیمانه
  • خلال بادام به مقدار دلخواه
  • خلال پسته برای تزئین
  • دارچین برای تزئین

طرز تهیه شله زرد

گام 1: ابتدا برنج‌ را بشویید و آن را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید. بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید.

گام 2: برنجی را با مقدار مناسب آب (حدود یک لیتر آب) بگذارید تا بجوشد و خوب وا رود. حرارت را کم کنید و صبر کنید تا کاملا برنج وا برود و آب جذب برنج شود. اگر از برنج کامل استفاده می کنید بیشتر طول می کشد.

گام 3: پس از آنکه برنج کاملا شکفته شد و وا رفت و آب آن مقداری کم شد، شکر را به آن اضافه کنید. با اضافه کردن شکر برنج دوباره کمی شل می شود. در این مرحله مدام برنج را هم بزنید.

گام 4: زعفران ساییده شده را از قبل با آب جوش دم کنید. همچنین یک ساعت قبل پخت خلال بادام را بخیسانید. بهتر است خلال بادام ها را با مقداری گلاب خیس کنید.

گام 5: بعد از آنکه شکر کاملا حل شد(حدود یک ربع بعد) زعفران شما دم کرده را به برنج اضافه کنید. همزمان خلال بادام و گلاب  و هل ساییده شده را به آن اضافه کنید.

گام 6: ۵ تا ۱۰ دقیقه شله زرد را به آرامی هم بزنید. سپس کمی کره به آن اضافه کنید و هم بزنید. برای شفاف‌تر شدن شله‌زرد می‌توانید از مقداری روغن مایع نیز استفاده کنید.

گام 7: بگذارید شله زرد با کره کمی بپزد سپس، شعله گاز را خاموش کنید و در قابلمه را بگذارید تا کاملاً دم بکشد.

گام 8: در آخر در صورت تمایل می کنید با کمک گوشتکوب برقی کمی شله زرد تان را بزنید.

پس از دم کشیدن شله‌زرد، آن را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین، خلال پسته و خلال بادام تزئین کنید.

نکات مهم

  • نسبت برنج به شکر، یک به دو است. به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه شکر نیاز دارید. با همین نکته می توانید در حجم بیشتر هم شله زرد بپزید.
  • در پخت شله زرد حتما از برنج ایرانی استفاده کنید.
  • بهتر است از برنج نیم دانه استفاده کنید. و بگذارید تا کاملا وا برود.
  • شکر را بعد از آنکه برنج کاملا وا رفت به آن اضافه کنید چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج نرم نمی شود.
  • در آخر پخت برنج نیز می توانید از گوشتکوب برقی استفاده کنید و برنج را کاملا له کنید. تا یکدست تر شود.
  • هر چه بادام داخل شله زرد بیشتر باشد بهتر است.
  • در ریختن زعفران دست و دل باز باشید

همراه کوک استپس باشید برای یاگیری یک آشپزی ساده.

عکاس میترا قربانی

نظراتتان را برای ما بنویسید. و ما را در اینستاگرام و پینترست دنبال کنید.

 
محصولات تازه کوک استپز

بالاترین کیفیت
طعم خوب غذاهای خانگی


انواع غذاها ترشیجات، شیرینی ها، نان ها، خورش ها


دستور پخت غذاهای دیگر

دیدگاه بگذارید

avatar
  Subscribe  
Notify of
مشاهده دستورهای پخت

اینستاگرام

 

کوک استپس

همراه ما در اینستاگرام باشید